Rijkswaterstaat gaat ijs te lijf

Rijkswaterstaat zet vanaf zondag ijsbrekers in op de vaarroutes Amsterdam-Lelystad en Lelystad-Lemmer. Daarachter kunnen schepen in konvooi varen naar hun plaats van bestemming.

ANP/Redactie
Een schip vaart vrijdag door de vaargeul die een ijsbreker heeft vrijgemaakt op het Markermeer. Op het IJsselmeer en het Markermeer mogen schepen alleen in konvooi varen. Ze worden vergezeld door ijsbrekers. De konvooivaart vindt plaats op de vaarwegen tussen Amsterdam en Lelystad en tussen Lelystad en Lemmer. ©ANP Beeld
Een schip vaart vrijdag door de vaargeul die een ijsbreker heeft vrijgemaakt op het Markermeer. Op het IJsselmeer en het Markermeer mogen schepen alleen in konvooi varen. Ze worden vergezeld door ijsbrekers. De konvooivaart vindt plaats op de vaarwegen tussen Amsterdam en Lelystad en tussen Lelystad en Lemmer. ©ANP

Ook op de Randmeren en het Ketelmeer heeft de scheepvaart last van ijsvorming. Ook daar zet Rijkswaterstaat ijsbrekers in om de vaarroutes begaanbaar te houden.

Door de wisselende weersomstandigheden kunnen de regels voor de konvooivaart per dagdeel verschillen. Rijkswaterstaat adviseert schippers om de berichten voor de scheepvaart in de gaten te houden.

Meer over