Richard Gere woont première bij in Amsterdam (voor het eerst)

Acteur Richard Gere komt naar Amsterdam voor de Nederlandse première van zijn nieuwste film Arbitrage. Op maandagavond 18 februari zal de filmster samen met Nicholas Jarecki (regisseur en scenarioschrijver van de film) de rode loper van het Tuschinski Theater betreden. Het is de eerste keer dat Gere in Nederland een première bijwoont. Dat meldt Dutch FilmWorks.

Redactie
Scène uit Arbitrage met Richard Gere. Beeld Dutch FilmWorks
Scène uit Arbitrage met Richard Gere.Beeld Dutch FilmWorks

Voor zijn rol in de thriller ontving Gere vorige maand een Golden Globe-nominatie. In Arbitrage zullen ondere anderen ook Susan Sarandon en Tim Roth een rol spelen.

Over de Arbitrage
De film vertelt het verhaal van Robert Miller (Gere). Hij is de topman van een financieel imperium en lijkt alles te hebben: geld, macht, een prachtige vrouw (Sarandon) en een getalenteerde dochter. Maar eigenlijk zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse brengt hem echter nog dieper in de problemen. Onderweg krijgen ze een ongeluk waarna Robert rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn hele wereld instort en hij moet kiezen tussen zijn familie en zijn vermogen.

Meer over