PlusNet Open

Restaurant Zaagmolen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: restaurant Zaagmolen

Liza Rijken
Grotenhuis: 'De bereiding is mediterraans, maar de producten zijn Hollands' Beeld Marijke Stroucken
Grotenhuis: 'De bereiding is mediterraans, maar de producten zijn Hollands'Beeld Marijke Stroucken

Chefs Joris van Dijk (34) en René Hasert (29) staan samen aan het hoofd van de keuken. Meer plek is er ook niet in de kleine ruimte achter in het restaurant. Samen met Olav Grotenhuis (60), de oom van Joris, zijn ze onlangs restaurant Zaagmolen begonnen. Voorheen zat hier het sterrenrestaurant Le Restaurant van Jan de Wit.

Om een toegankelijker uitstraling te creëren is het linnen van tafel gehaald. In plaats van gordijnen zijn er zitjes in de vensterbank gemaakt. Het geheel oogt warm en huiselijk.

Tortellini
In Zaagmolen wordt modern Europees gekookt. Toch komt de groente uit de regio. "De bereiding is mediterraans, maar de producten zijn Hollands," zegt Grotenhuis.

De twee chefs bedenken samen de gerechten, Grotenhuis denkt zo nu en dan mee. Zo maakten ze tortellini gevuld met spruiten, katenspek en oester-zeewiersaus. Grotenhuis: "Er waren laatst Italianen te gast die de spruitjes in de tortellini in eerste ­instantie maar raar vonden, maar al snel waren ze om."

Flesje wijn
Het restaurant biedt een vijfgangenmenu voor 44,50 euro, maar je kunt er ook terecht voor alleen een hoofdgerecht en een glas wijn. Een driegangenmenu kost 34,50 euro, extra gerechtjes kunnen worden besteld vanaf 4,50 euro.

Alle wijnen kunnen per glas gedronken worden. Ze zetten evenwel graag de fles bij je op tafel, waarna je alleen afrekent wat je hebt gedronken.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Zaagmolen

Tweede Jan Steenstraat 3
www.restaurantzaagmolen.nl
020 362 60 03

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over