Restaurant veilt crisisspullen

VIJLEN - Mensen betaalden met televisies, pakken koffie en zelfs een compleet bed tijdens de speciale crisisdagen van restaurant Cuba Libre in Vijlen (Limburg). De spullen worden op 20 januari geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. Dat liet eigenaar Viktor Terpstra zaterdag weten.

Het restaurant begon in maart van dit jaar met de actie waarbij gasten elke woensdag hun eten met goederen of in natura konden betalen, zoals afwassen. Ook kon er over de prijs onderhandeld worden. Terpstra begon de stunt wegens de economische crisis.

''Dankzij de actie zit het restaurant elke woensdag tot de helft of helemaal vol. Daarvoor kwam er op die dag bijna niemand. Ik schat dat er in totaal 1200 tot 1500 mensen van de actie gebruik hebben gemaakt'', aldus Terpstra.

Het is nog niet bekend naar welk goed doel de opbrengst gaat. Na de veiling komt het restaurant met een nieuw initiatief, waarbij klanten hun eten kunnen betalen door te helpen in de keuken of het doen van klusjes in het restaurant. (ANP)

Meer over