PlusNet Open

Restaurant Redbone

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Redbone.

Steffi Posthumus
Redbone, Jan Evertsenstraat 11 Beeld Lin Woldendorp
Redbone, Jan Evertsenstraat 11Beeld Lin Woldendorp

Wie weleens in café Golden Brown is geweest, weet dat je hier fijn kunt borrelen én top Thais kunt eten. Dat is ook de ­insteek voor de nieuwe zaak van ­Golden Browneigenaar Waldy Brewster: Redbone. "Geen restaurant, maar een café waar je toevallig ook heel lekker Indiaas kunt eten."

Indiaas? De inrichting schreeuwt toch echt Chinees. Sterker nog, tot een jaar geleden zat Chin. Ind. Restaurant Golden Pauw hier en er lijkt weinig veranderd.

Schurend interieur
Het geel-rode uithangbord hangt zelfs nog boven de deur. Brewster: "Dat bord wordt vervangen, maar het originele interieur was te leuk om weg te halen. Ik had hier ook zo'n typisch hipsterinterieur in kunnen zetten, maar ik hou ervan als het een beetje schuurt."

Brewster voegde een kek behangetje, perzische tapijten, oude Ajax­poster en platenspeler (ja, die mag je gebruiken) toe, et voilà: weg afhaalcentrum, hoi Amsterdamse kroeg.

Verbouwen
Klaar met verbouwen is Brewster nog niet. Hij wacht op een bouw­vergunning; wanneer die komt, is ­onbekend. "Dat kan over een maand zijn, of pas na de zomer. We gaan een maandje dicht, verplaatsen de keuken en maken het restaurant ­groter."

Intussen draait de zaak op volle toeren. Of je nu wat snacks bij je biertje of mango lassi wilt, of een volledig kipgerecht uit de tandoor (een aardewerken oven); de Indiase chefs maken het. Op het menu vind je ook veel vega(n) gerechten. Brewsters ­favoriet? "De curry van in de tandoor gegaarde groenten."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Redbone

Jan Evertsenstraat 11
020 7370034
Facebook Redbone

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over