PlusNet Open

Restaurant Happyhappyjoyjoy

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Happyhappyjoyjoy in De Pijp.

Frederique Teillers
null Beeld  Tammy van Nerum
Beeld Tammy van Nerum

Curry, baos of dim sum: Happy­happyjoyjoy heeft in West en Oost al een vaste plek bemachtigd. Nu is de tijd aangebroken voor wat joyjoy in De Pijp.
Happyhappyjoyjoy South zit schuin tegenover metrostation De Pijp.

De Thaise, Maleisische, Vietnamese, ­Indonesische en Chinese invloeden zie je niet alleen in het eten, maar ook in de inrichting terug. Er zijn Chinese lucky cats, felle muurposters en groene muren.

Asian high tea
De zaak heeft naast een grote keuken in de hoek ook een halfopen keuken in het midden, waar je de baos gestoomd kunt zien worden. Aan het eind van de middag ruikt het naar pandanrijst en frisse kruiden.

Het menu is gelijk aan die van de restaurants in de Bilderdijkstraat en op de Oostelijke Handelskade. Toch zijn er vernieuwingen. Zo is de nieuwe zaak vanaf volgende week open voor lunch en kun je van tevoren een Aziatische high tea reserveren.

Bubble tea
Denk aan zowel hartige als zoete lekkernijen uit voornamelijk de Indonesische keuken, zoals spekkoek, mochi en sponscake. Voor twee personen zal de prijs daarvan op ongeveer 35 euro liggen. Maar dan heb je je buik ook meer dan vol.

Ook zal het makkelijker worden bijvoorbeeld een kop Shoyu ramen (€7,50) en een bubble tea (€3,50) voor onderweg mee te nemen. Goed nieuws voor de metroreiziger: in plaats van bruine bananen en een geplette ontbijtkoek verse loempia's of dumplings.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Happyhappyjoyjoy

Ceintuurbaan 256
020 3446406
happyhappyjoyjoy.asia

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over