PlusNet open

Restaurant Domenica

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Domenica.

Joanne van Gool
Dominica Beeld Lin van Woldendorp
DominicaBeeld Lin van Woldendorp

Nieuwkomer op de Noordermarkt Domenica - 'zondag' in het Italiaans - heeft van grote namen Toscanini en Bordewijk beide iets weg, maar dan in een nieuw jasje. Flavio Ghignoni Carestia (37) en Kelly Schuurman (35) werkten jarenlang bij Toscanini, respectievelijk als chef en sommelier.

De twee willen in het pand waar tot voor kort Bordewijk zat een ontspannen, huiselijke sfeer creëren. Ghignoni Carestia: "Het is een grote verantwoordelijkheid Bordewijk op te volgen. Tegelijkertijd is het prachtig om een pand met zo'n mooie geschiedenis te betrekken." Bordewijk is het restaurant dat chic, Frans dineren volgens velen op de Amsterdamse kaart zette.

Ghignoni Carestia en Schuurman houden het personeel van Bordewijk. De lage, brede bar met turquoise, ­suède barkrukken is nieuw. De tafels uit het oude restaurant zijn voorzien van nieuwe, houten tafelbladen. De kaart is klein.

Creativiteit
Erop staan Italiaanse klassiekers zoals malfatti (een soort gnocchi), maar ook niet-Italiaanse gerechten. "Ik hoef nu niet weg te blijven van een mooie pata negra of rauwe groenten en mag meer experimenteren met eten uit de rest van Europa."

Ghignoni Carestia laat zijn creativiteit de vrije loop in het chef's menu (€50), afhankelijk van wat leveranciers aanbieden. "Deze week kregen we een hert binnen. Dat gebruiken we voor de stukken vlees, wat overblijft gaat in de ragù di giorno, die bij de pasta zit. Als ik erover praat, krijg ik al zin om te koken."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Domenica

Noordermarkt 7
020 7746720
restaurantdomenica.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over