PlusNet Open

Restaurant Coba Taqueria

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: alles op z'n Mexicaans bij Coba Taqueria.

Monique van den Boomen
Een voorheen vervallen pand in de Schaafstraat is omgetoverd tot een Mexicaanse patio Beeld Carly Wollaert
Een voorheen vervallen pand in de Schaafstraat is omgetoverd tot een Mexicaanse patioBeeld Carly Wollaert

Een menukaart is er nog niet - alle energie is verbruikt bij het klussen. Maar het resultaat mag er zijn: het voorheen vervallen pand in de Schaafstraat in Noord is omgetoverd tot een Mexicaanse patio.

Eigenaar Mirthe van der Schoot (29) opent een fles mescal. In de keuken is chef-kok Joachim de Buck (38) bezig met het bereiden van de taco's. Ze zijn allebei verliefd op de keuken van Mexico. De zaak is vernoemd naar de oude Mayastad Cobá in Mexico.

Gasten krijgen dus Mexicaanse taco's - gevulde tortilla's - en niet de door Amerikaanse invloeden ontstaande Tex-Mexvariant. Er valt te kiezen uit tacos de canasta, tacos al pastor en tostada (alle voor €9,50).

Sprinkhanen
Wie de tacos de canasta bestelt, krijgt drie verschillend gevulde tortilla's in een mand geserveerd. De tacos al pastor zijn tortilla's gevuld met varkensprocureur, ananas en een marinade van achiote en chili.

Al dat pittige eten is lekker met fris sap van bijvoorbeeld watermeloen of ananas (€3). Liever iets alcoholisch? Probeer de mescal (vanaf €5,50), ­geserveerd met een stukje watermeloen met chilipoeder, een stukje sinaasappel met wormenzout en een sprinkhaan. "Insecten zijn typisch Mexicaans," aldus De Buck.

En de openingstijden? "We gaan om vier uur 's middags open, en we sluiten pas als alles op is," zegt Van der Schoot. Dus óók de sprinkhanen moeten op.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Coba Taqueria

Schaafstraat 4
0645782010
Facebook

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over