PlusNet open

Restaurant Back

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Back

Steffi Posthumus
Back Beeld Lin Woldendorp
BackBeeld Lin Woldendorp

Pizza of sla. Dat waren, gechargeerd gezegd, de keuzes die voormalig ABN-bankiers Bart Groeneweg (31) en Mats Backhausen (29) zagen als ze weer eens hun Ubereats of Deliveroo-bezorgopties doorscrolden, op zoek naar een maaltijd om de zoveelste overwerkavond door te komen. Ongezond of superlicht, dus, maar waarom niets ertussenin? Backhausen: "We wilden iets gezonds, mét vlees." Groeneweg: "En smaak."

Niet veel later verruilden ze de Zuid­as voor De Pijp, de maatpakken voor koksbuizen, de ergonomische bureaus voor het aanrecht en de computers voor tomaten, asperges en kippendijfilet. Back was geboren.

Fitgirlproof
De mannen maken hier gezonde bowls, die proteïnerijk zijn: steak, zalm, kip of kalkoen en een flinke dosis verse groenten. Helemaal fitboy- en fitgirlproof. Ideaal, met buren als Trainmore en Rocycle. Ook voor filmliefhebbers is Back een uitkomst: met filmhuis Rialto pal naast het pand is Back een prima uitvalsbasis voor een snelle, gezonde hap voordat je een film pakt.

Back
Ceintuurbaan 344
020 363 9940
back-food.nl

Gepokt en gemazeld door hun kantoorjaren zien Groeneweg en Backhausen een gat in de markt als het gaat om het bezorgaanbod: variatie. Met maar liefst 36 opties en drie verschillende maten (€9,50/€11,50/ €13,50) op de kaart is geen bowl hetzelfde.

Vloeibare Snickers
Tip: de piri-piridressing is een hardloper. Daarna nog zin in iets zoets? Groeneweg: "De choco-proteïneshake (€4) met pindakaas smaakt als vloeibare Snickers."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over