PlusNet Open

Restaurant 29 Spices

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: 29 Spices.

Steffi Posthumus
29 Spices Beeld Lin Woldendorp
29 SpicesBeeld Lin Woldendorp

In India kun je op elke straathoek wel een kraampje met samosa's, pakora's of pani puri vinden, maar in Amsterdam is het Indiase streetfood nog relatief onbekend. Daar willen Shashank Kanoria (31) en Oonagh Eastmond (29) verandering in brengen. Geen kraam op straat, daar leent het Nederlandse weer zich niet zo voor, maar met hun restaurant 29 Spices in de Jordaan.

Op de kaart klassieke Indiase gerechten.

Sterrenchefs
"Maar dan iets toegankelijker voor Nederlanders, zonder dat het smaak verliest," vertelt gastheer Jacques Martirosov (48). Dat kan ook bijna niet, want zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden: in elk gerecht zitten vele kruiden, tot wel 29. Martirosov: "Die zorgen voor die authentiek Indiase smaken."

Chef Dipak Adhar (28) is daar verantwoordelijk voor. Zijn oma en moeder leerden hem de basis; de fijne kneepjes leerde hij in keukens van sterrenchefs in Californië en Dubai. Zijn specialiteit? Biryani, een rijstgerecht dat zowel vega (€13) als met kip (€14,15) te bestellen is.

Bollywoodfilmposters
De gastheer tipt de samosa chaat (€9,50) of de pav bahji (€13) - of neem het heft in handen en stel zelf een gerecht samen in de currybar.

Neem er een homemade chai bij (€3,50 per kopje of €10 voor een hele pot) of een mangolassi (€4) en tussen de Bollywoodfilmposters aan de muren waan je je even in India.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

29 Spices

Elandsgracht 36
020 2391600
29spices.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over