Regen zorgt voor drukste avondspits van 2015

Het is weer erg druk op de snelwegen. Donderdag stond er rond 18.00 uur ruim 550 kilometer file. Dat meldt de verkeersdienst VID, die spreekt van de drukste spits dit jaar, zowel in de ochtend als in de avond.

null Beeld anp
Beeld anp

Vooral de regen is er debet aan. Rond Rotterdam, Amsterdam en Utrecht is er voor automobilisten geen doorkomen aan. Ook zijn er een paar ongelukken gebeurd, meldt de ANWB. Zo ligt op de A9 richting Amstelveen bij knooppunt Velsen een lading hout op de weg en is de Leidse Rijntunnel bij Utrecht in zuidelijke richting even dicht. Op de toch al drukke A6 (Lelystad richting Muiden) zijn bij Almere-Stad-West twee rijstroken dicht na een aanrijding. En volgens de ANWB wil je ook niet zijn op de A50 Eindhoven richting Oss, waar lange files staan.

Ook dinsdag was er een drukke avondspits, ook toen voornamelijk veroorzaakt door de regen en ongelukken. De VID noemde dat ook al de drukste spits, met 527 kilometer in totaal. De ANWB, die een andere telling hanteert, spreekt donderdag wel van 'één van de drukste avondspitsen van het jaar'.

Meer over