Reddingsbrigade moppert over drukte

IJMUIDEN - De verschillende reddingsbrigades zijn deze zomer al meer dan 5600 keer in actie gekomen. Afgelopen week moesten zij bijna duizend keer uitrukken, in 59 gevallen ging het om levensbedreigende situaties. Dat heeft Reddingsbrigade Nederland maandag laten weten.

Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland hekelt het feit dat mensen gewaarschuwd worden dat het niet verantwoord is de zee in te gaan, maar dat dan toch doen. Daardoor komen ook de mensen van de reddingsbrigades - vaak vrijwilligers - extra in gevaar. ''Dan mag je op zijn minst verwachten dat mensen onze waarschuwingen in acht nemen en zelf de problemen niet opzoeken.

Vooral door sterke wind en stroming moesten de brigades de afgelopen tijd vaak uitrukken. En ondanks het feit dat het weertype zich niet echt leende voor een duik in het water, hadden de brigades de handen vol aan zwemmers (487) in de problemen. Voor (kite)surfers en zeilers (74) is het weertype natuurlijk wel aantrekkelijk. Maar ook zij kwamen regelmatig in de problemen. (ANP)

Foto ANP/Robin Utrecht Beeld
Foto ANP/Robin Utrecht
Meer over