Record voor WhatsApp: 64 miljard berichten in een dag

WhatsApp heeft een nieuw record bereikt als het gaat om het aantal uitgewisselde berichten per dag. Gisteren zijn er wereldwijd 64 miljard berichten uitgewisseld tussen gebruikers. Dat heeft de berichtendienst vandaag bekendgemaakt. Er werden 20 miljard berichten verstuurd en 44 miljard berichten ontvangen.

Thomas van der Kolk
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Het vorige record stamt van de jaarwisseling: op 31 december 2013 werden 18 miljard berichten verstuurd en 36 miljard ontvangen. Het record dáárvoor werd in juni behaald, toen 10 miljard berichten werden verzonden en 17 miljard berichten werden ontvangen. Het verschil tussen verzonden en ontvangen berichten wordt overigens verklaard doordat er ook groepsberichten worden verstuurd, die door meerdere mensen tegelijk worden ontvangen.

WhatsApp telt momenteel meer dan 465 miljoen gebruikers. Zij kregen vandaag wereldwijd te maken met een storing. De website Allestoringen.nl meldt dat die sinds 14.30 uur aan de gang is. Ook op Twitter lieten veel mensen weten dat ze WhatsApp niet kunnen gebruiken. WhatsApp lag in februari ook al plat.

Facebook
Toen maakte WhatsApp bekend dat Facebook de dienst overneemt voor 19 miljard dollar (13,8 miljard euro). Veel gebruikers stapten toen over naar concurrerende diensten als Telegram en Line, maar die komen vooralsnog niet in de buurt van de grote aantallen die WhatsApp weet te behalen.

Wel blijft het aantal gebruikers van Line flink groeien, zo blijkt uit cijfers die het bedrijf eveneens vandaag naar buiten bracht. Line heeft 400 miljoen gebruikers en heeft een dagrecord van 10 miljard berichten, meldt The Next Web. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Line in tegenstelling tot WhatsApp niet aangeeft wat het aantal actieve gebruikers is. Ook worden mensen die de dienst op meerdere apparaten gebruiken meerdere malen meegerekend.

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA
Meer over