Record-aantal bezoekers Kwakoe

AMSTERDAM - De 34ste editie van het Kwakoe Festival in het Bijlmerpark is afgesloten met een record van 80.000 bezoekers. Vooral het optreden van de popgroep Kaliber trok veel mensen.

Zaterdag kwamen er ondanks de regen zo'n 20.000 mensen. Op die dag deden zich ook de enige twee incidenten van het zes weekeinden durende festival voor.

Bij een steekpartij tussen twee bezoekers raakte een man gewond. De politie wist de dader aan te houden. Ook gingen enkele vrouwen elkaar te lijf. Volgens de politie moet de aanleiding voor deze vechtpartij gezocht worden in de relationele sfeer.

De Stichting Zomerfestival Zuidoost organiseerde Kwakoe Festival dit jaar voor het eerst. Voorzitter Melvin Tjoe Nij spreekt van een geslaagde editie van het multiculturele feest. ''Naast de incidenten van zaterdag is er de afgelopen weken nog een ongelukje met een frituurpan geweest. Dat is alles. Zet dat af tegen de vijftig arrestaties die de politie op een dag deed tijdens een evenement als het Antilliaans carnaval,'' aldus Tjoe Nij.

Volgens Tjoe Nij heeft het festival dit jaar rond de vierhonderdduizend bezoekers getrokken. ''Volgend jaar willen we het festival landelijk op de kaart zetten. Het zou leuk zijn als de bezoekers dan vanuit het hele land komen.'' Volgens Nij zijn ook de 120 standhouders tevreden met hun omzet.

Een woordvoerder van stadsdeel Zuidoost vindt het nog te vroeg voor een eindoordeel over het festival. ''We willen niet alleen kijken wat er goed is gegaan, we willen ook kijken hoe we verder gaan.'' Volgens het stadsdeel heeft de Stichting Zomerfestival Zuidoost er alles aan gedaan om de voorwaarden waarop de vergunning is verstrekt na te komen. ''We zijn blij dat alles zo goed is verlopen,'' aldus de woordvoerder. (HET PAROOL)

'Volgend jaar willen we het festival landelijk op de kaart zetten.' Foto ANP/Olaf Kraak Beeld
'Volgend jaar willen we het festival landelijk op de kaart zetten.' Foto ANP/Olaf Kraak
Meer over