Rechter: DWS hoeft geen veld af te staan aan hockeyclub

Voetbalclub DWS uit Nieuw-West hoeft geen veld af te staan aan hockeyclub Westerpark. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de club had aangespannen tegen de gemeente.

Josien Wolthuizen
null Beeld anp
Beeld anp

In februari had de voetbalclub, die twee voetbalvelden huurt op sportpark Spieringhorn, van de gemeente te horen gekregen dat één van de twee velden zou worden omgebouwd tot hockeyveld voor AMHC Westerpark.

Volgens stadsdeel Nieuw-West barst de hockeyclub uit z'n voegen en moet er dringend een extra hockeyveld komen. Voetbalclub DWS kampt al jaren met een krimpend ledenbestand en heeft volgens een berekening van het stadsdeel aan één veld genoeg.

Nieuwe leden
Tot woede van voorzitter Richard Smith, die sinds begin dit jaar voorzitter is van DWS. "Sinds we met een nieuw bestuur zijn begonnen, krijgt ook DWS weer nieuwe leden," zei hij daarover eerder in Het Parool. Ook de voorgenomen bouw van 10.000 woningen in de buurt van het sportpark zal volgens Smith in de toekomst leiden tot meer leden. Hij houdt er daarom aan vast dat DWS twee wedstrijdvelden nodig heeft.

DWS droeg meerdere alternatieven aan. Zo wilde de club onder meer het oefenveld afstaan zodat daar een hockeyveld aangelegd kon worden. De gemeente schoot dat plan af. De rechter oordeelt dat de argumentatie van de gemeente om dat plan af te schieten niet overtuigend genoeg is. Daarom hoeft DWS het voetbalveld niet te ontruimen.

Meer over