Update

Real Madrid nu al door naar achtste finales

Real Madrid heeft zich vanavond in groep B van de Champions League al na vier wedstrijden verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De titelhouder behaalde op eigen veld tegen Liverpool een zuinige zege: 1-0. Karim Benzema zorgde voor de vierde poulezege op rij voor de Koninklijke.

null Beeld ap
Beeld ap

Cristiano Ronaldo kon zijn persoonlijke doel nog niet bereiken. De Portugese sterspeler van Real Madrid was gebrand op het record van de Spanjaard Raúl, die op 71 treffers uitkwam op het kampioenenbal. Ronaldo kreeg genoeg kansen op een of meer doelpunten, maar bleef niettemin op 70 treffers staan. Hij wilde net iets te graag, terwijl veel van zijn ploeggenoten juist een gebrek aan scherpte en concentratie toonden.

In de andere poulewedstrijd won FC Basel met 4-0 van Ludogorets, waarbij Virgil Misidjan op de bank bleef. Daardoor kwam de Zwitserse ploeg op 6 punten. Liverpool en Ludogorets bleven op de 3 punten staan.

Coach Brendan Rodgers van Liverpool had in het koude Madrid voor een verrassende opstelling gekozen, alsof hij zich bij voorbaat bij een nederlaag had neergelegd. Hij dirigeerde in Bernabeu zijn halve basisteam naar de bank. Onder anderen Glen Johnson, Raheem Sterling, Steven Gerrard, Philippe Coutinho en Mario Balotelli moesten toekijken.

Rodgers leek met zijn gelegenheidsteam de prioriteit tijdelijk te verleggen naar de Engelse competitie, met zaterdag de topper thuis tegen koploper Chelsea. Bij Real Madrid vervulden onder anderen Gareth Bale en Pepe een reserverol.

De Belgische doelman Simon Mignolet wist James Rodriguez en Ronaldo in de beginfase van scoren af te houden. In de 27e minuut was er echter geen houden meer aan voor hem. Uit een scherpe voorzet van Marcelo tikte Karim Benzema de bal tegen het net, met dank aan verdediger Kolo Touré die te weinig dekking gaf (1-0).

Real Madrid leek nog voor de rust te willen doordrukken, maar nieuwe kansen voor Ronaldo (twee keer) en Marcelo leverden geen tweede doelpunt op. Ook na de pauze was het Madrileense overwicht groot, maar stokte de productie. Liverpool was heel even gevaarlijk met een schot van Adam Lallana (voorlangs). Wat met name de gretige Ronaldo ook probeerde in de slotfase, Liverpool kwam er met een veredeld B-team genadig af in Madrid: 1-0.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over