RAI in de lift door internationale evenementen

Amsterdam RAI heeft vorig jaar fors meer winst geboekt, vooral dankzij een groei van het aantal internationale evenementen. De omzet ging echter omlaag door onder meer het wegvallen van de AutoRAI, maakte de beursorganisatie vandaag bekend.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De beurzen en evenementen in het RAI-complex waren goed voor een nettowinst van 3,3 miljoen euro, vergeleken met 2,1 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde met 15 procent tot 116,6 miljoen euro. De tweejaarlijkse autoshow AutoRAI ging in 2013 niet door omdat te weinig auto-importeurs zich hadden aangemeld. De omzet werd vorig jaar ook gedrukt doordat Amsterdam RAI begin vorig jaar zijn congrescentrum MECC in Maastricht had verkocht.

Ondanks de lagere omzet is de onderneming tevreden met de resultaten. 'De winstgroei is gerealiseerd dankzij een uitzonderlijk goed congresjaar en groei van de internationale activiteiten. Voor het eerst in de geschiedenis wist Amsterdam RAI meer dan 400.000 internationale bezoekers te trekken', aldus de RAI.

Amsterdam RAI kende een 'uitzonderlijk goed' congresjaar. 'Cardiologen, oncologen, hepatologen, trombose-specialisten; voor de meest uiteenlopende medisch specialismen mocht Amsterdam RAI congressen faciliteren', aldus het bedrijf.

De vooruitzichten voor 2014 zijn volgens de beursorganisatie 'positief.'

Meer over