Radio 538 komt met alternatief voor koninginnedagfeest

Radio 538 heeft vanochtend bij de gemeente Amsterdam een alternatief plan ingediend in de hoop het koninginnedagfeest op het Museumplein toch te mogen organiseren. Het plan is volgens een woordvoerster van de radiozender aangepast aan de veiligheidswensen van burgemeester Eberhard van der Laan, die op 30 april geen mensenmassa meer wil in de binnenstad.

ANP/Redactie
Het jaarlijkse radio 538-feest op het Museumplein mag dit jaar niet plaatsvinden. © ANP Beeld
Het jaarlijkse radio 538-feest op het Museumplein mag dit jaar niet plaatsvinden. © ANP

Dinsdag spreekt Radio 538 met de RAI, de brandweer en de politie over het organiseren van een alternatief feest op het evenemententerrein van het beursgebouw. Deze week hakt de organisatie met de gemeente de knoop door.

Radio 538 wil volgens de woordvoerster het oranjefeest het liefst op het Museumplein organiseren. Om aan de bezwaren van de burgemeester tegemoet te komen, heeft de organisatie de opzet van het jaarlijkse feest gewijzigd. Over de inhoud van de aanpassingen doet de woordvoerster vanwege het belang van het feest geen uitspraken.

Onlangs bood de radiozender Van der Laan bijna 60.000 handtekeningen aan van mensen die het feest op het Museumplein willen houden. Een grote meerderheid van de gemeenteraad steunt Van der Laan.

De burgemeester laat via zijn woordvoerder weten dat hij bereid is serieus naar het alternatieve plan te kijken. Eerder zei Van der Laan tegenover de gemeenteraad dat hij de kans klein acht dat hij nog van gedachten verandert. Hij wil voortaan grootschalige oranje-evenementen verplaatsen naar de randen van de stad en houdt in principe vast aan deze nieuwe opzet.

'Van onze kant hebben we Radio 538 wel alternatieve locaties toegezegd om zo een aantrekkelijke stad te kunnen blijven op Koninginnedag. Voor 1 december moeten we eruit zijn', aldus de zegsman van Van der Laan.

Amsterdam is ook in gesprek over alternatieven met de organisatoren van andere grote koninginnedagfeesten.

undefined

Meer over