Raad is kapotte liften lijn 50 zat

AMSTERDAM - De gemeenteraad vindt de talloze kapotte roltrappen en liften bij haltes van metrolijn 50 onaanvaardbaar.

Meer dan de helft van de perrons is al acht maanden niet of moeilijk bereikbaar voor mensen met kinderwagens, gehandicapten en minder validen.

Slechts per trap kan de gang naar boven en beneden worden afgelegd.

Zowel PvdA als VVD spreekt van een onacceptabele situatie. Ze zouden wethouder van Verkeer Tjeerd Herrema vanmiddag in de gemeenteraad om tekst en uitleg vragen. Herrema heeft al eerder bij het GVB, het openbaarvervoerbedrijf, tevergeefs aangedrongen op snelheid bij het repareren van de defecte trappen en liften.

Volgens een woordvoerder van de wethouder zal de gemeente zich nadrukkelijker met de zaak gaan bemoeien, omdat het te lang duurt. Een woordvoerster van het GVB erkent dat er nog altijd geen zicht is op een tijdstip waarop de mankementen zullen zijn verholpen. Het bedrijf is in nog gesprek met de beoogde reparateur over de invulling van een werkplan, waarin wordt vastgelegd welke roltrappen prioriteit krijgen.

Bijkomende complicatie is dat er veel onderdelen moeten worden gebruikt die de reparateur niet in voorraad heeft. Deze hebben vaak een lange levertijd.

VVD-raadslid Robert Flos wil van Herrema weten wat er in het contract met de GVB is vastgelegd over het onderhoud van de roltrappen. (HET PAROOL)

De gemeenteraad vindt de talloze kapotte roltrappen en liften bij haltes van metrolijn 50 onaanvaardbaar. Foto ANP/Ed Oudenaarden Beeld
De gemeenteraad vindt de talloze kapotte roltrappen en liften bij haltes van metrolijn 50 onaanvaardbaar. Foto ANP/Ed Oudenaarden
Meer over