PvdA wil opheldering Opstelten over opmerkingen Hoes

De Tweede Kamerleden Manon Fokke en Myrthe Hilkens (PvdA) willen van minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid) weten of ook hij over aanwijzingen beschikt dat in Maastricht illegale runners door coffeeshophouders de straat op worden gestuurd. Dat althans beweerde burgemeester Onno Hoes van Maastricht in een interview met de Volkskrant zaterdag.

Redactie
Burgemeester Onno Hoes Beeld ANP
Burgemeester Onno HoesBeeld ANP

Fokke en Hilkens willen ook van Opstelten weten of hij extra agenten heeft toegezegd aan Maastricht en of de minister extra blauw stuurt naar andere gemeenten in Brabant en Limburg met soortgelijke problemen met coffeeshops.

Fokke en Hilkens vragen zich af of de extra agenten voor Maastricht nodig zijn voor de straatoverlast of voor de aanpak van de coffeeshops. Het vrijmaken van extra blauw voor Maastricht betekent volgens de Kamerleden dat capaciteit elders voor andere doeleinden verdwijnt. Ze willen dan ook weten waar het extra blauw voor Maastricht vandaan komt.

De Kamerleden vragen zich af waarom Hoes om meer agenten vraagt, terwijl hij in de krant zegt dat 'er een paar straten zijn waar iets meer overlast is dan elders'.

Meer over