PvdA wil feiten over brute moord op meisje Den Haag

De PvdA gaat vragen stellen aan staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) over de gewelddadige moord op de 15-jarige Ximena in Den Haag. Kamerlid Lea Bouwmeester wil feiten van Teeven.

Redactie
Ximena (inzet) en de Goudenregenstraat in Den Haag. © Streetview Beeld
Ximena (inzet) en de Goudenregenstraat in Den Haag. © Streetview

Ook wil ze weten of de vermoedelijke dader, een ex-tbs'er, al eerder in beeld was bij justitie. De PvdA laat weten zich zorgen te maken over het toenemende aantal verwarde mensen op straat.

Het meisje is met messteken om het leven gebracht en werd zaterdagochtend door buurtbewoners in de Goudenregenstraat in Den Haag gevonden. Ze lag naakt en bebloed voor het huis van de vermoedelijke dader, een voormalige jeugd-tbs'er die al eens iemand heeft neergestoken. Hij zou nog behandeld worden bij een instelling voor forensische psychiatrie.

Ximena liep de man waarschijnlijk volkomen toevallig tegen het lijf, nadat ze vrijdagavond was gaan stappen. Na afloop zou ze bij een vriendinnetje gaan logeren. Hoe zij uiteindelijk in het huis van de voormalige jeugd-tbs'er is beland, is de politie nog onduidelijk.

Meer over