Update

PSV verslaat op eigen veld ook Wolfsburg

PSV heeft dinsdagavond in eigen huis de broodnodige punten gepakt in de groepswedstrijd tegen VfL Wolfsburg voor de Champions League. De Eindhovenaren namen het initiatief in de wedstrijd en dat werd na rust beloond met doelpunten van Jürgen Locadia en Luuk de Jong: 2-0.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Door de overwinning mag PSV met nog twee groepsduels op het programma (uit tegen Manchester United en thuis tegen CSKA Moskou) blijven hopen op een vervolg op het hoogste Europese podium na de winterstop.

Na twee achtereenvolgende nederlagen was een goed resultaat voor PSV noodzakelijk. Trainer Phillip Cocu koos daarom op het middenveld voor Adam Maher en liet controleur Jorrit Hendrix op de bank. Zijn rol werd overgenomen door Andrés Guardado. De redelijke offensieve opstelling pakte goed uit. De thuisploeg kreeg de meeste en beste kansen.

Een schot van Jeffrey Bruma van heel ver werd naast getikt door de Duitse keeper Diego Benaglio. Enkele snelle aanvallen werden net niet goed uitgespeeld. Op slag van rust was Jürgen Locadia dicht bij een treffer maar zijn poging kon net op tijd worden gecontroleerd door Benaglio.

De kansen die VfL in de eerste helft kreeg, kwamen vooral uit spelhervattingen. De Nederlandse spits Bas Dost was een keer dicht bij een doelpunt maar PSV-keeper Jeroen Zoet kwam op tijd uit zijn goal.

Jürgen Locadia opende kort na rust de score. De linksbuiten werd vrij voor de keeper gezet door de assist van Luuk de Jong en schoot knap in de hele kleine ruimte in de korte hoek.

Dost, die twee weken geleden in Wolfsburg nog een van de twee treffers maakte, werd na de treffer roemloos gewisseld in Eindhoven. De gewijzigde Duitse voorhoede kon het verschil ook niet maken voor VfL.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over