Update

PSV toont veerkracht tegen Feyenoord

PSV heeft een cruciale reeks wedstrijden vanmiddag geopend met een zwaarbevochten zege op Feyenoord. De ploeg van trainer Fred Rutten leek voor eigen publiek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar Zakaria Labyad zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende treffer: 3-2.

ANP/Redactie
null Beeld

Kwalitatief hoogstaand was het niet wat PSV en Feyenoord lieten zien in het volgepakte Philips Stadion, boeiend wel. Feyenoord had in openingsfase een overwicht en dat resulteerde in kansen voor Ruben Schaken en Guyon Fernandez, die beide werden gepareerd door PSV-keeper Andreas Isaksson.

Het duurde een half uur voordat de Eindhovenaren, die in eigen stadion niet gewend zijn aan een tegenstander die durft te voetballen, wat beter in de wedstrijd kwamen.

In het laatste kwartier voor rust kwam het duel pas echt los. PSV ging meer duels winnen en nam zodoende het initiatief over van de Rotterdammers, die het moesten doen zonder hun geschorste topschutter John Guidetti.

Labyad had PSV in de 31ste minuut eigenlijk op voorsprong moeten brengen, maar de jonge Marokkaan schoot de bal op het lichaam van Bruno Martins Indi, die op de doellijn zijn keeper Erwin Mulder assisteerde.

Op slag van rust nam PSV de leiding. Het voorbereidende werk was van Dries Mertens, Ola Toivonen hoefde in de doelmond alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten: 1-0.

De wedstrijd leek halverwege de tweede helft beslist toen Mertens met een prachtige knal over Mulder de 2-0 op het scorebord zetten. De Belg moest zijn 16e treffer van het seizoen wel bekopen met een enkelblessure, waardoor de wedstrijd voor hem voorbij was.

Feyenoord, dat zich maar wat graag wilde revancheren voor de historische 10-0-nederlaag van vorig seizoen, liet echter zien over veerkracht te beschikken. Guyon Fernandez trok de stand weer gelijk met doelpunten in de 72ste en 79ste minuut, beide op aangeven van Schaken.

Het aangeslagen PSV wist zich echter alsnog op te richten en Labyad zorgde in de 85ste minuut voor groot feest in Eindhoven. Daardoor gaat PSV de cruciale maand maart, met wedstrijden tegen FC Twente, sc Heerenveen en Ajax, in als koploper van de eredivisie.

undefined

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over