Update

PSV onderuit tegen CSKA Moskou

PSV heeft woensdagavond niet nog een keer kunnen stunten in de Champions League. De club uit Eindhoven knokte zich in Moskou tegen CSKA nog knap terug na een hopeloze 3-0 achterstand maar kon een nederlaag niet voorkomen: 3-2.

null Beeld ap
Beeld ap

Na drie opeenvolgende verliespartijen op Russische bodem was PSV gewaarschuwd. Trainer Phillip Cocu hoopte dat zijn ploeg had geleerd van de effectiviteit van Russische teams. Maar bij de eerste de beste kans van CSKA in de zevende minuut kwam PSV direct op achterstand. Een hoekschop belandde voor de voeten van voormalig VVV'er Ahmed Musa die scoorde. De Ivoriaanse spits Seydou Doumbia kreeg halverwege de eerste helft alle ruimte een voorzet prachtig binnen te koppen. Doumbia mocht bovendien een strafschop benutten na een overtreding van keeper Jeroen Zoet.

De schade had nog veel groter kunnen zijn als CSKA koelbloediger met de kansen was geweest. Doumbia schoot zelfs een tweede strafschop, die werd gegeven na een overtreding van Santiago Arias, hoog over.

Tegen de koploper uit de Russische competitie werd duidelijk dat PSV zonder de geblesseerde spelbepalers Andrés Guardado en Luuk de Jong niet de sensationele indruk kan maken zoals tegen tegen Manchester United twee weken geleden. De ploeg snakt naar de terugkeer van Guardado, die op het middenveld voor de creativiteit moet zorgen en heeft spits De Jong nodig als aanspeelpunt, aanvoerder en voor de doelpunten. Reservespits Jürgen Locadia, die eindelijk de kans kreeg om zich op zijn favoriete plek te bewijzen, kwam in het spel niet voor.

PSV kwam voor rust niet in de buurt van het doel van de geslepen Russische tegenstander. De ploeg wist via Maxime Lestienne en Davy Pröpper enkele afstandsschoten te produceren, die hoog over vlogen of recht in de handen vielen van de ervaren Russische keeper Igor Akinfejev. Pas in de tweede helft kwamen de PSV'ers wel oog in oog met de doelman omdat de Russen een tandje terug schakelden. Adam Maher zorgde er voor dat Maxime Lestienne nog twee keer kon scoren. Na rood voor Arias was PSV nog twee keer dicht bij de gelijkmaker maar een nieuwe Europese stunt zat er voor de Eindhovenaren niet in.

Het is in groep B na dinsdagavond ongekend spannend. PSV, CSKA, VfL Wolfsburg en Manchester United hebben alle vier drie punten.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over