Update

PSV mag na nieuwe zege op Zulte hardop dromen van CL

PSV heeft de eerste horde op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League genomen. De ploeg van trainer Phillip Cocu won woensdag in Brussel ook de return tegen Zulte Waregem: 0-3. Het fundament voor de route richting de laatste voorronde van het Europese miljoenenbal was vorige week in Eindhoven al gelegd (2-0).

null Beeld epa
Beeld epa

In het matig gevulde, maar desondanks best sfeervolle Constant Vanden Stock-stadion had PSV alleen de eerste 20 minuten moeite met de nummer 2 van België. Zulte Waregem, dat voor zijn thuiswedstrijd noodgedwongen moest uitwijken naar Brussel, hoopte met een vroeg doelpunt de jonge Eindhovenaren aan het wankelen te krijgen. Verder dan een grote kans voor spits Mbaye Leye kwam de ploeg van Francky Dury echter niet. Toen PSV die eerste storm had overleefd, trokken de Brabanders onder aanvoering van Stijn Schaars de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe.

Eigenlijk had PSV de tweestrijd met 'Essevee' al voor rust definitief moeten beslissen. Memphis Depay schoof de bal voor een leeg doel echter naast en de doorgebroken Tim Matavz schoot de bal nonchalant tegen de Belgische doelman Sammy Bossut aan. Zo speels en onbevangen als vorige week was het niet wat PSV liet zien, maar de ploeg vol tieners en begin twintigers toonde in Brussel wel aan dat het in een wedstrijd kan groeien.

Bij Zulte Waregem, dat een roerige week vol onderlinge spanningen achter de rug heeft, kwam het geloof in de ommekeer na rust niet meer terug. Zeker niet nadat Steve Colpaert in de 56e minuut met rood van het veld was gestuurd, nadat hij met de hand een schot van Depay van de lijn had gehaald, en Matavz de toegekende strafschop benutte: 0-1. Zakaria Bakkali, de 17-jarige Belg van PSV, maakte daarna met een prachtige knal de tweede. Adam Maher zorgde in blessuretijd voor de 0-3.

De club uit Eindhoven, die nu in ieder geval is verzekerd van een plek in de Europa League, hoort vrijdag wie de laatste horde op weg naar de Champions League wordt. Met Arsenal, AC Milan, Schalke 04, Olympique Lyon of Zenit Sint-Petersburg weet PSV in ieder geval dat de tegenstand van een ander kaliber dan Zulte zal zijn.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over