PSV furieus over verplaatsing Ajax-PEC Zwolle

PSV-directeur Toon Gerbrands is absoluut niet te spreken over de verplaatsing van Ajax-PEC Zwolle. "De spelregels worden tijdens de competitie ineens veranderd."

Rik Elfrink
Toon Gerbrands Beeld anp
Toon GerbrandsBeeld anp

PSV is furieus over de gang van zaken rondom de verplaatsing van het competitieduel Ajax-PEC Zwolle. De club kreeg er vanmiddag lucht van dat de KNVB de wedstrijd elf dagen wil opschuiven, van 2 naar 13 maart. Vanavond maakte de voetbalbond die beslissing wereldkundig.

De top van PSV vindt dat daardoor sprake is van competitievervalsing en wil dat de leiding van de KNVB terugkomt op het besluit. ,,Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en FOX Sports gesproken", zegt directeur Toon Gerbrands.

Spelregels
,,Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manieren beïnvloed."

Bij PSV zijn naast Gerbrands ook technisch manager John de Jong en trainer Mark van Bommel absoluut niet te spreken over het KNVB-besluit. Ook bij PEC Zwolle heeft niemand een goed woord over voor de zaak. De Zwollenaren moeten ineens drie duels in acht dagen spelen, wat ze zelden of nooit doen. Mogelijk volgt een arbitragezaak.

Mark van Bommel Beeld BSR Agency
Mark van BommelBeeld BSR Agency
Meer over