Update

PSV furieus na presentatie Labyad in Lissabon

Sporting Portugal claimt een vijfjarig contract te hebben afgesloten met Zakaria Labyad. De middenvelder van PSV poseert op de website van Sporting in een shirt van de Portugese club. PSV en Sporting zijn echter nog niet tot een akkoord gekomen over de transfer.

Bart van Dooijeweert
Labyad: Sporting is een grote club. Beeld sporting.pt
Labyad: Sporting is een grote club.Beeld sporting.pt

Sporting presenteerde Labyad gisteren als eerste aanwinst van het nieuwe seizoen. In zijn vijfjarige verbintenis is een vaste afkoopsom van 50 miljoen euro opgenomen. Labyad betwist de geldigheid van een optie in zijn contract bij PSV en beweert daardoor transfervrij te zijn. Volgens PSV heeft de 19-jarige middenvelder zijn contract te laat opgezegd en ligt hij nog twee jaar vast in Eindhoven. PSV wil geld zien van Sporting.

undefined

Labyad kwam niet opdagen voor de eerste trainingen van PSV en twitterde zondag dat hij nog in bed lag, terwijl zijn (voormalige?) clubgenoten aan het trainen waren. Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV de speler een boete opleggen en overweegt het ook een deel van het salaris terug te eisen dat de enkelvoudig international van Marokko vorig seizoen verdiende.

PSV-directeur Marcel Brands reageert tegenover het Eindhovens Dagblad furieus op de presentatie van Labyad in Lissabon. 'Dit is respectloos van Labyad én Sporting.' Brands blijft werken aan een oplossing. PSV geeft de speler voorlopig niet vrij, zodat hij geen wedstrijden kan spelen voor Sporting.

PSV-fans tonen een spandoek gericht tegen Zakaria 'Labyrat'. Beeld Pro Shots
PSV-fans tonen een spandoek gericht tegen Zakaria 'Labyrat'.Beeld Pro Shots
Meer over