Prostituees Chicago: gratis diensten voor politie

Straatprostituees in Chicago verdienen gemiddeld slechts 20 euro per dag en geven een heleboel gratis diensten weg aan straatbendes en de politie. Ze hebben zelfs zo vaak 'contact' met de politie, dat de kans veel groter is dat ze seks met hen hebben, dan dat ze door hen worden gearresteerd.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Dat blijkt uit onderzoek van een econoom van de Universiteit van Chicago en een socioloog van Columbia University. Zij hebben hoeren en pooiers geïnterviewd en data van de politie gebruikt om de economie van de straatprostitutie in Chicago in kaart te brengen.

Onderhandelingen
De onderzoekers schatten dat 3 procent van alle keren dat prostituees (die niet worden beschermd door een pooier) iemand 'bedienen', ze dat voor niets doen met de politie. Prostitutie is verboden in Chicago en na onderhandelingen met een agent over een gratis nummertje, kunnen de dames arrestatie voorkomen.

Als de gratis seks met bendeleden wordt meegerekend, moeten de straatprostituees een op de twintig keer dat ze werken, onbetaald aan de slag om uit de cel te blijven of om 'beschermd' te worden.

Meer over