Update

Proces aanslagen Londen mislukt

Bij de zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in Londen waren 5 juli 2005 52 mensen om het leven gekomenFoto ANP/Rick Nederstigt Beeld
Bij de zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in Londen waren 5 juli 2005 52 mensen om het leven gekomenFoto ANP/Rick Nederstigt

LONDEN - Het proces tegen drie vermeende helpers bij de terreuraanslagen van Londen op 7 juli 2005 is mislukt. De jury kon het niet eens worden over een uitspraak. Dit heeft de BBC vrijdag gemeld.

Bij de zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad waren 56 mensen om het leven gekomen, onder wie de vier daders; honderden anderen raakten gewond.

Waheed Ali (25), Sadeer Saleem (28) en Mohammed Shakil (32) blijven in voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie zal naar verwachting om een nieuw proces vragen.

De aanklacht luidde samenzwering tot het veroorzaken van ontploffingen. De jury achtte dat niet bewezen. Volgens de aanklagers heeft het drietal samen met twee van de daders verkenningstochten uitgevoerd ter voorbereiding van de aanslagen. (ANP/RTR)

null Beeld
Meer over