Update

Prinses Anita in VS voor neurologisch onderzoek

Prinses Anita, de echtgenote van prins Pieter-Christiaan, verblijft momenteel in de Verenigde Staten voor een specialistisch onderzoek in verband met neurologische klachten. Dat gebeurt in overleg met haar behandelende neuroloog, liet de familie vandaag weten.

ANP/ Redactie
Prinses Anita met man prins Pieter-Christiaan. © BRUNOPRESS Beeld
Prinses Anita met man prins Pieter-Christiaan. © BRUNOPRESS

Over de aard van de klachten bij de 41-jarige prinses worden geen mededelingen gedaan. Het is niet bekend hoelang ze in de VS zal blijven.

Pieter-Christaan vergezelt zijn vrouw.

Hierdoor kon de prins vanavond niet aanwezig zijn bij de lancering van het nieuwe Rode Kruis Prinses Margriet Fonds in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Alle andere kinderen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren er wel bij. Pieter-Christiaan is hun derde zoon.

1,1 miljoen in kas

Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds gaat van start met bijna 1,1 miljoen euro in kas. Dit maakte een woordvoerster van het Rode Kruis inmiddels bekend. Het Rode Kruis richtte het nieuwe fonds op om kwetsbare gemeenschappen weerbaarder te maken tegen dreigende rampen.

Dit gebeurt door het geven van voorlichting en training op het gebied van rampen en het voeren van gerichte acties om risico's op rampen te verminderen, door bijvoorbeeld het opzetten van waarschuwingssystemen en evacuatieplannen.

Het Prinses Margriet Fonds moet bijdragen aan een afname van slachtoffers bij rampen. Het fonds is vernoemd naar de prinses als dank voor haar jarenlange inzet voor de hulporganisatie. Prins Pieter-Christiaan volgde zijn moeder inmiddels op als bestuurslid.

Ivo Niehe presenteerde de benefietavond in samenwerking met de Rode Kruisambassadeurs Irene Moors, Floortje Dessing en Eric Corton. René Froger, Hans Liberg, Wouter Hamel en Introdans traden op.

undefined

Meer over