Prinsenpaar opent Grachtenfestival

AMSTERDAM - Prins Constantijn en prinses Laurentien hebben zaterdag in Amsterdam de officiële opening verricht van het tiende Grachtenfestival. Ze deden dat bij het Muziekgebouw aan 't IJ. Aansluitend geeft het ensemble Amsterdam Brass in datzelfde theater het eerste concert van het evenement. Ook het speciaal voor het jubileum samengestelde Grachtenfestivalorkest treedt op.Liefhebbers kunnen tot en met zondag 19 augustus op bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad en aan de IJ-oevers terecht voor in totaal 166 concerten. Bijzondere gast dit jaar is de Britse componist Jonathan Dove. Zijn kamermuziektheaterproductie Siren Song is voor het eerst in Nederland te horen en te zien.

Een van de hoogtepunten van het festival is traditioneel het Prinsengrachtconcert, dat zaterdag 18 augustus plaatsheeft bij hotel Pullitzer. Naar verwachting duizenden mensen zullen vanaf het water en de kades luisteren naar bariton Thomas Hampson en mezzosopraan Tania Kross.

Dit jaar wordt voor het eerst de Grachtenfestivalprijs uitgereikt, een nieuwe prijs voor musici die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens het muziekevenement. Dat gebeurt op woensdag, de officiële verjaardag van het festival. (ANP)

undefined

Meer over