Update

Prins Friso overgebracht naar Lage Vuursche

Het stoffelijk overschot van prins Friso is vrijdagmorgen aangekomen in Lage Vuursche. De lijkwagen waarin de met bloemen bedekte kist zichtbaar was, verliet even voor 9 uur vrijdagmorgen Paleis Huis ten Bosch in Den Haag en was iets voor 10 uur in Lage Vuursche. Daar is vrijdagmiddag in de Stulpkerk naast kasteel Drakensteyn de uitvaartdienst en aansluitend de begrafenis op het kerkhof.

De lijkwagen met het lichaam van prins Friso komt aan bij de begraafplaats bij de Stulpkerk naast kasteel Drakensteyn. Beeld anp
De lijkwagen met het lichaam van prins Friso komt aan bij de begraafplaats bij de Stulpkerk naast kasteel Drakensteyn.Beeld anp

In het dorpje is nauwelijks publiek op de been. In de straten staan wel veel politiemensen. Ook is er veel pers aanwezig. Er is een afzetting bij de Stulpkerk. Verder is de ingang van kasteel Drakensteyn aan de Slotlaan eveneens afgesloten. Een aantal wegen is afgesloten. Het koor is rond half 12 de kerk in gegaan om te repeteren voor de uitvaartbijeenkomst.

De uitvaart heeft een strikt besloten karakter. Voor de dienst in de kerk onder leiding van ds. Carel ter Linden en de aansluitende begrafenis zijn alleen familie en vrienden uitgenodigd.

Bij de ingang van de kerk zijn rouwkransen en boeketten bloemen neergelegd. De begraafplaats wordt aan het zicht onttrokken door hekken en coniferen.

Ministerraad
Het kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds 12 juli weer gezamenlijk bijeen. De eerste ministerraad na het reces van de bewindslieden heeft in verband met de uitvaart van prins Friso een versoberd karakter. Zo geeft premier Mark Rutte anders dan normaal na afloop van de raad geen persconferentie.

Politie in het deels afgesloten dorp. Beeld anp
Politie in het deels afgesloten dorp.Beeld anp
Voorbereidingen bij de Stulpkerk. Beeld anp
Voorbereidingen bij de Stulpkerk.Beeld anp
Vlaggen halfstok in het dorp voorafgaand aan de begrafenis van prins Friso. Beeld anp
Vlaggen halfstok in het dorp voorafgaand aan de begrafenis van prins Friso.Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over