Prins durft pedosite niet te bekijken

THIMPHU - Prins Willem-Alexander heeft de inmiddels veelbesproken pedosite met de foto's van zijn dochters en van twee kinderen van prins Maurits niet durven bekijken. ''Ik wil hem ook niet zien. Ik ben bang dat ik dan misschien door het lint zou gaan'', aldus de Prins van Oranje dinsdag in Bhutan.De prins brengt met prinses Máxima een officieel bezoek aan het land. Maandag diende in Nederland een kort geding tegen de makers van de site. De foto's moeten eraf en er moet een bedrag van 50.000 euro worden betaald door degenen die erachter zitten.

De Prins van Oranje wil dit soort praktijken 'meteen aanpakken'. ''Het eerste doel is om dit voor onze eigen kinderen in de toekomst te voorkomen.'' De troonopvolger hoopt ook jurisprudentie te krijgen voor andere mensen met kinderen. Prinses Maxima: ''Als ze onze kinderen erop zetten, dan doen ze dat ook met die van anderen''.

Tijdens de rechtszaak maandag zei de advocaat dat de prins en prinses 'ernstig verontrust' waren. De prins zelf noemde dat dinsdag ''natuurlijk een understatement''. ''Als kinderen op deze manier misbruikt worden, dan zijn daar geen woorden voor.'' (ANP)

undefined

Meer over