'Prins Bernhard had nog een buitenechtelijke dochter'

Prins Bernhard zou nog een buitenechtelijk kind hebben. Royaltyverslaggever Marc van de Linden kwam haar op het spoor tijdens de vier jaar waarin hij werkte aan het boek De vrouwen van prins Bernhard, dat meldt De Telegraaf vandaag.

Redactie
Prins Bernhard tijdens het defilé op Bevrijdingsdag in 2004. © ANP Beeld
Prins Bernhard tijdens het defilé op Bevrijdingsdag in 2004. © ANP

Naast de al eerder bekend geworden buitenechtelijke kinderen Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda, gaat het volgens Van de Linden om een inmiddels 65-jarige Nederlandse vrouw die is geboren na een 'gloedvolle' ontmoeting van de prins tijdens de bevrijdingsdagen van 1945.

De royaltyverslaggever zegt in de krant dat meerdere mensen melden dat de vrouw de dochter van prins Bernhard is, 'onder wie haar moeder, haar stiefvader en een burgemeester. Via het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en met behulp van de familie Donner is zij weggewerkt.'

Cees Faseur, auteur van de bestseller Juliana en Bernhard, het verhaal van een huwelijk, noemt de onthulling opmerkelijk. 'Voor mij is dit nieuw. Hopelijk kan degene om wie het gaat wel schriftelijke stukken overleggen, zoals correspondentie met prins Bernhard', aldus Faseur in De Telegraaf.

De vrouw doet vanavond haar verhaal in RTL Boulevard en Knevel en Van den Brink, meldt Van der Linden.

Een van de buitenechtelijke kinderen: Alexia Grinda. Archief © ANP Beeld
Een van de buitenechtelijke kinderen: Alexia Grinda. Archief © ANP
Meer over