Update

Portugese politie niet van plan zaak Maddie te heropenen

De Portugese politie ziet geen enkele aanleiding om het onderzoek naar de verdwijning van de Britse Madeleine McCann te heropenen. Het plaatsvervangend hoofd van de Portugese recherche, Pedro do Carmo, zei vandaag dat er geen nieuwe aanwijzingen zijn die een heropening rechtvaardigen.

Zo zou Maddie McCann er nu uitzien. Beeld EPA
Zo zou Maddie McCann er nu uitzien.Beeld EPA

In de Britse media is deze week druk gespeculeerd over een hervatting van het onderzoek naar de verdwijning van Maddie. Formeel gezien is er geen aanvraag voor een heropening ontvangen.

Maddie raakte in 2007 op 3-jarige leeftijd vermist. Op 3 mei is het vijf jaar geleden dat ze verdween. Ze raakte spoorloos in het Zuid-Portugese Praia da Luz.

De Britse politie heeft een afbeelding verspreid waarop te zien is hoe Maddie er nu waarschijnlijk uitziet als ze nog leeft. Zij liet gisteren weten dat het nog steeds mogelijk is dat McCann leeft.

Onderzoek
De Portugese politie blijft in samenwerking met de Britse recherche onderdelen van het onderzoek heronderzoeken. Detectives die onderzoek doen naar de verdwijning van het jonge meisje hebben sinds kort toegang tot 40.000 documenten over de zaak. 37 met het onderzoek belaste Britse politieagenten hebben nog maar een kwart van hun werk achter de rug, zei Do Carmo vandaag.

'Ergens in dit materiaal ligt het antwoord,' liet hoofdonderzoeker Andy Redwood gisteren weten. Volgens Redwood is de kans op een doorbraak in het onderzoek 'nooit groter' geweest.

Ouders
De ouders van Maddie McCann lieten gisteren weten blij te zijn dat er nog steeds wordt gezocht naar hun dochter. Ook waren zij tevreden over de nieuwe foto die beschikbaar is gesteld.

Meer over