Popcorn panel: A Hologram For the King is geweldig

Elke week vertellen vier bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: het "tragische en magische" A Hologram For the King, met Tom Hanks.

Redactie
Tom Hanks (l) in A Hologram For the King. Beeld -
Tom Hanks (l) in A Hologram For the King.Beeld -

Maryna Cherniak (25)
Toerist uit Kiev
"Wat een fantastische film, in alle opzichten! Ik ben erg fan van Tom Tykwer, de regisseur. Zijn vorige film, Cloud Atlas, vond ik ook geweldig. Voor deze film werkte hij met dezelfde crew, en dat is goed te zien. De stijl waarin hij filmt, de beelden die hij gebruikt. Hoewel het verhaal simpel is, word je door de muziek en de stijl erin gezogen. Na het zien van twee films van hem, denk ik, dat ik gelijk zijn stijl zou kunnen herkennen."

null Beeld -
Beeld -

Diederik Vegter (23)
Student antropologie
"Ik vind het fijn dat het geen overdreven spektakel was. Deze film heeft dat niet nodig, omdat het meer om het gevoel draait dat de film opwekt. Het is daarom ook niet een typische Hollywoodblockbuster. De vorige film van Tom Tykwer was iets meer los zand, in deze is iets meer een rode draad zichtbaar. Heel, heel erg goed, vooral de stijl van het geheel. Wat mij betreft past Tykwer wel in het rijtje van Woody Allen en Wes Anderson.''

null Beeld -
Beeld -

Stefan Beunders (25)
Gemeenteambtenaar
"Eigenlijk houd ik helemaal niet van Tom Hanks. Hij heeft zo'n typische stijl van ­acteren, waar je van houdt of niet. Maar in deze film vond ik hem eigenlijk heel goed te pruimen, al was het einde misschien wel erg zoet en Amerikaans. De nogal absurde en mooie beelden van ­Saoedi-Arabië vond ik erg leuk, ik ken het Midden-Oosten een beetje en herkende de sfeer en straatbeelden. Al met al een fijne, onderhoudende film."

null Beeld -
Beeld -

Doris ter Horst (24)
Student geneeskunde
"Tragisch en toch ook magisch, zo zou ik het verhaal omschrijven. De hoofdpersoon is in crisis, maar toch is het leuk om naar hem te kijken. Ik vond de opening, met de bizarre achtbaannachtmerrie van de hoofdpersoon heel goed, je wordt gelijk de film ingezogen. Een heel luchtige film, maar geen niemendalletje, dat vind ik knap. Het grappigst vond ik het totaal uit de hand gelopen feestje op de Deense ambassade."

undefined

null Beeld -
Beeld -

Lees hier onze recensie: A Hologram for the King is ondanks alles een optimistische film (****) [+]

Meer over