Politie zoekt tips over busje liquidatie

Dit is een foto van het type bus dat is gebruikt bij de liquidatie. Foto Polite Amsterdam-Amstelland Beeld
Dit is een foto van het type bus dat is gebruikt bij de liquidatie. Foto Polite Amsterdam-Amstelland

AMSTERDAM - Na de schietpartij waarbij crimineel Stanley Hillis maandag is omgekomen, zijn de dader(s) gevlucht in een blauwgrijs busje. De polite Amsterdam is naarstig op zoek naar tips.

Het gaat om een Volkswagen Transporter met het valse kenteken 27-BN-JH. De auto is voor het laatst gezien in de omgeving van de Spaklerweg. De politie zoekt het busje en de inzittenden. De politie waarschuwt bij aantreffen van het busje voorzichtig te zijn en direct 112 te bellen. De inzittenden zijn mogelijk vuurwapengevaarlijk.

De Ouwe
Stanley Hillis (Den Haag, 1946), alias 'de Ouwe', werd rond het middaguur geliquideerd in de Fizeaustraat in de Watergraafsmeer en is een bekende crimineel Hij speelde decennia een hoofdrol in de hoofdstedelijke onderwereld.

Begin jaren negentig behoorde hij tot de kopstukken in de Amsterdamse onderwereld waarop het Interregionaal Rechercheteam (IRT) joeg. Hij deed zaken met andere bekende Amsterdamse criminelen zoals Jan Femer, Mink Kok, Sam Klepper en Johnny Mieremet. Hillis was ook een bekende van Willem Holleeder en Dino Soerel. (HET PAROOL)

Meer over