Politie vraagt aandacht voor coldcase vermoorde transgender Judy

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een coldcasezaak uit Amsterdam: de moord op de 34-jarige transgender en prostituee Judy. Haar lichaam werd in de ochtend van 23 juni 2003 gevonden aan de Seineweg, vlakbij het terrein van de inmiddels opgeheven voetbalcub Türkiyemspor in Nieuw-West.

Redactie
De 34-jarige Ecuadoraanse transgender Judy (echte naam: Fierro Pineda) werd 23 juni 2003 dood gevonden aan de Seineweg. Beeld Opsporing Verzocht
De 34-jarige Ecuadoraanse transgender Judy (echte naam: Fierro Pineda) werd 23 juni 2003 dood gevonden aan de Seineweg.Beeld Opsporing Verzocht

Judy, die in Ecuador werd geboren als Fierro Pineda, ging de avond voor haar dood rond half elf 's avonds van huis weg om te gaan tippelen op haar vaste afwerkplek: de Seineweg.

Haar lichaam werd de ochtend daarna gevonden in de bosjes op Sportpark Spieringhorn met steekwonden, maar uit onderzoek bleek ze door verwurging om het leven te zijn gekomen.

Dankzij verbeterde technieken zijn er nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek. Een coldcaseteam doet onderzoek naar haar dood en er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd door justitie voor de gouden tip die leidt naar de moordenaar. Het mes dat op de plek van het misdrijf is gevonden, wordt nog altijd gezien als het belangrijkste spoor.

Overigens wordt Judy op de website van Opsporing Verzocht Jody genoemd. Of er sprake is van een foutje, of dat ze twee namen gebruikte, is nog niet duidelijk.

Opsporing Verzocht, 20.30 uur, NPO 1

Meer over