Politie toont beelden van verdachte in zaak oma Toni

Hoewel de politie al een verdachte in beeld heeft, is er toch een oproep aan getuigen gedaan om zich te melden in de zaak rond de neergestoken oma Toni. In Opsporing Verzocht zijn beelden van de verdachte - een 24-jarige Irakees - vrijgegeven.

Redactie
Camerabeelden in de Eerste van der Helststraat van de wegvluchtende 24-jarige Irakees, die niet lang daarna bekende de 96-jarige oma Toni te hebben neergestoken. Beeld Opsporing Verzocht
Camerabeelden in de Eerste van der Helststraat van de wegvluchtende 24-jarige Irakees, die niet lang daarna bekende de 96-jarige oma Toni te hebben neergestoken.Beeld Opsporing Verzocht

Nog altijd hebben zich geen getuigen gemeld van de steekpartij op donderdag 19 maart in de Govert Flinckstraat. En dat terwijl het rond zes uur die avond druk was met mensen die uit hun werk kwamen.

Het 96-jarige slachtoffer Toni Heeremans-de Jong - in de Pijp bekend als oma Toni - werd op weg naar huis van boodschappen doen in haar achterhoofd en buik gestoken. Een uur na het incident gaf een 24-jarige Irakees zich aan bij een politie-agente op de Dam, met het mes nog in zijn bezit. Oma Toni overleed op 11 april, nog geen maand na het incident.

De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben zien wegvluchten uit de Govert Flinckstraat na het steekincident. Op camerabeelden in de Eerste van der Helststraat is te zien hoe hij voorbij meerdere cafés rent. Aan het einde van de straat slaat hij rechts de Eerste Jan Steenstraat in en uiteindelijk neemt hij de tram richting Damrak.

'Het is een man met mogelijk psychische problemen en we willen getuigen horen, omdat dit van belang kan zijn in de rechtszaak', aldus een politiewoordvoerder. De man heeft aan de politie bekend dat hij die dag op zoek was naar een willekeurig, zwak en weerloos slachtoffer.

Meer over