Politie Spanje rolt bende vrouwenhandelaren op

De Spaanse politie heeft zondag een Nigeriaanse bende opgerold die vrouwen naar Europa smokkelde om hen tot prostitutie te dwingen. Bij invallen in Madrid, Toledo, Palma de Mallorca en de regio Cantabrië wist de politie vijf slachtoffers van de vrouwenhandelaren te bevrijden.

Redactie
Een foto van de Spaanse politie met een busje vol luxegoederen zoals lcd-schermen die bij de actie zondag in beslag werden genomen. Beeld epa
Een foto van de Spaanse politie met een busje vol luxegoederen zoals lcd-schermen die bij de actie zondag in beslag werden genomen.Beeld epa

De bende, die al sinds begin jaren negentig actief was, ontvoerde vrouwen vanuit Nigeria naar Brazilië of Mexico. Vervolgens werden ze naar Spanje meegenomen, om daarvandaan in peeskamers in allerlei landen te belanden.

De vrouwenhandelaren wasten de opbrengst wit door die om te zetten in luxeartikelen. Die werden vervolgens in busjes naar de Nigeriaanse metropool Lagos verscheept.

Oplichtersbrieven
In de jaren negentig verdiende de bende zijn geld met de beruchte 'oplichtersbrieven uit Nigeria'. E-mailgebruikers werden bestookt met smeekbrieven, investeringsvoorstellen of genereuze aanbiedingen. Wie toehapte en geld overmaakte, kwam van een koude kermis thuis.

Meer over