Politie pakt gevaarlijke overvaller op

De politie heeft in Enschede de 29-jarige Viktor K. opgepakt, die wordt gezien als een gevaarlijke overvaller die snel naar zijn wapen grijpt. K. wordt verdacht van een gewapende overval afgelopen maandag op een tankstation in Glanerbrug, waarbij hij op een medewerker schoot.

Mensen die dinsdagavond naar Opsporing Verzocht hadden gekeken, belden vandaag de politie om te zeggen dat ze K. in Enschede gezien dachten te hebben. Daarop zette de politie meer personeel in. 'Toen om kwart voor zeven een melding binnenkwam van een beroving van een auto onder dreiging van een vuurwapen, werd er direct opgeschaald', aldus de politie.

Na de overval in Glanerbrug, waar hij er met de inhoud van de kassa vandoor ging, stapte hij bij een vrouw in de auto. Dat maakte Opsporing Verzocht dinsdag al bekend. Deze auto zou hij op zaterdag 15 februari in de Duitse plaats Gronau hebben buitgemaakt bij een andere gewapende overval. De auto liet K. maandagavond achter bij een bedrijf in Gronau en daarna dwong hij een medewerker van dit bedrijf hem en de vrouw bij het station af te zetten.

De 29-jarige crimineel komt volgens Opsporing Verzocht oorspronkelijk uit Kazachstan en heeft geen vaste verblijfplaats. Het wapen dat hij bij zich had, zou een dubbelloops pistool zijn. Hij wordt ook verdacht van overvallen in Duitsland. De politie doet verder onderzoek in samenwerking met de Duitse politie.

Meer over