Update

Politie pakt 25 lastpakken Rotterdam IJsselmonde op

De politie heeft in de afgelopen 1,5 week 25 jongeren aangehouden die in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde overlast hebben veroorzaakt. Bewoners in een deel van de wijk Hordijkerveld zeggen al een tijd last te hebben van een groep jongeren die zich zeer hinderlijk en agressief gedraagt.

null Beeld Archieffoto Anp
Beeld Archieffoto Anp

De gemeenten, woningbouwverenigingen en de politie hebben vervolgens afgesproken om gezamenlijk de groep aan te pakken en te proberen het gedrag van de jongeren te veranderen. Er wordt meer gesurveilleerd en er zijn extra jongerenwerkers ingezet. Ook zijn de bankjes in het park weggehaald en is er gesproken met ouders en jongeren. Daarbij zijn de ouders gewezen op hun verantwoordelijkheid en is hun gevraagd wat ze doen om de overlast van hun kinderen tegen te gaan, aldus de politie.

Van de 25 jongeren die tot nu toe zijn opgepakt, hebben er 13 een waarschuwing voor een gebiedsverbod gekregen. Twee hebben zo'n verbod opgelegd gekregen. Ze mochten drie dagen lang alleen bepaalde routes lopen in hun buurt. Toen ze daar zaterdag van afweken, werden ze aangehouden. Tien anderen werden vorige week opgepakt wegens onder meer samenscholing en omdat ze een snackbar binnengingen waar ze niet mochten komen. Jongeren die zijn aangehouden voor overlast, kunnen meestal maar een paar uur worden vastgehouden.

Meer over