Update

Politie pakt 13 verdachten wiethandel op

De politie heeft de afgelopen twee maanden dertien mensen aangehouden tijdens een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met wiethandel. Dat heeft de politie gemeld.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Vijf hoofdverdachten zitten nog vast. De verdachten werden aangehouden in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en in België.

De vijf hoofdverdachten zijn mannen tussen de 25 en 60 jaar. Vier van hen hebben de Nederlandse nationaliteit en een de Turkse. Een van de verdachten heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, de andere vier wonen in de provincie Groningen. De andere verdachten zijn vrij in afwachting van een uitspraak van de rechter. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

De politie kwam de verdachten op het spoor toen in een onderzoek naar hennepkwekerijen in Oost-Groningen ook adressen in Friesland en Drenthe naar voren kwamen. Later werd ook een mogelijk verband gelegd met een stekkenkwekerij in Brussel. Het onderzoekt loopt nog en onderlinge verbanden worden onderzocht.

De politie heeft meerdere invallen gedaan. Daarbij is apparatuur die gebruikt werd in de kwekerijen in beslag genomen. Ook werden in totaal 20.000 euro, auto's, boten, huizen, een jetski en een vuurwapen in beslag genomen.

Meer over