Politie houdt één van de schutters liquidatie Bouhbouh aan

Met de arrestatie van Marchano P. (36), één van de twee vermoede schutters, denkt justitie de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh te hebben opgelost. Die werd 18 oktober vermoord voor een hotel in Antwerpen.

Paul Vugts
null Beeld anp
Beeld anp

De Surinaamse Amsterdammer P. is op 13 augustus gearresteerd op verdenking van het witwassen van dure auto's en horloges, die hij zou hebben gekocht van misdaadwinsten. Voor die zaak zit hij in voorarrest. Het Openbaar Ministerie erkent dat hij óók wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Bouhbouh. Die moord is een belangrijke akte in de Amsterdamse onderwereldoorlog, waarin al een reeks doden viel.

Bouhbouh verliet in de middag van 18 oktober vorig jaar hotel Crowne Plaza in Antwerpen in het gezelschap van de crimineel Chris Bouman.
Die laatste lijkt dubbelspel te hebben gespeeld en Bouhbouhs rivaal Benaouf A. (29) een sms te hebben gestuurd: 'We komen nu.' Benaouf A. zou vervolgens de twee schutters hebben ingeseind, die Bouhbouh voor het hotel doodschoten en vluchtten in een Volkswagen Golf.

Getuigen omschreven één van de schutters als 'een negroïde man'. Dat signalement kan passen bij Marchano P. De tweede schutter was volgens de recherche de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Rida Bennajem. Die is in maart ook geliquideerd, in de Comeniusstraat in Amsterdam Nieuw-West.

Marchano P. woonde in het verleden in Nieuw-Sloten, maar had later geen vaste verblijfplaats. Al in zijn jeugd werd hij meermaals veroordeeld, voornamelijk voor diefstallen.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over