Politie heeft moordwapen liquidatie broer kroongetuige

De politie heeft vlakbij de vluchtauto twee vuurwapens gevonden, waaronder het wapen waarmee donderdag in Amsterdam-Noord broer Reduan van kroongetuige Nabil B. is doodgeschoten in zijn bedrijf.

Maarten van Dun en Paul Vugts
De politie gaf eerder beelden van de schutter vrij Beeld Politie.nl
De politie gaf eerder beelden van de schutter vrijBeeld Politie.nl

Op het moordwapen zat dna van de 41-jarige vermoede schutter Shurandy S., 'Andy', die vrijdag is gearresteerd in Hilversum. Hij wordt beschuldigd van moord en wapenbezit.

Op het andere wapen zat dna van zijn 31-jarige en 34-jarige medeverdachten. Zij worden verdacht van medeplichtigheid.

Langer vast
De onderzoeksrechter besloot dinsdag dat de drie langer in de cel moeten blijven.

De 34-jarige man komt uit Den Haag. Ook zijn vriendin uit Wassenaar is tegelijk met hem aangehouden voor wapenbezit. Ook zij zit nog vast, omdat in hun woning ook vuurwapens zijn aangetroffen.

Contact met advocaat
De 31-jarige andere verdachte komt uit De Lier, ook in Zuid-Holland. Het onderzoek van een groot rechercheteam is in volle gang.

Alle verdachten zitten 'in beperkingen' en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Daarom is ook het openbaar ministerie terughoudend met informatie.

Meer over de liquidatie van Reduan B.

Met een brutale actie werd donderdagochtend in Amsterdam-Noord de broer van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten.

Is deze moord een nieuw dieptepunt in de liquidatieoorlog, of is het inmiddels de norm? Het kan spijt­optanten de mond snoeren die justitie willen helpen. Wat te doen?

Vanuit Den Haag en de Amsterdamse gemeenteraad werd verbouwereed gereageerd. Amsterdamse politici pleitten voor meer politiecapaciteit.

Wij deden zelf een poging het onbegrijpelijke te duiden door antwoord te geven op 22 vragen over de liquidatieoorlog.

Meer over