Politie haalt auto's met kinderen uit file op A50

De politie haalt weggebruikers uit de file op de A50 rond Oss. Auto's met kinderen mogen als eerste passeren, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Ook mensen met gezondheidsproblemen wordt als eerste hulp geboden. De A50 en de A59 zijn rond 01.15 uur weer opengegaan.

null Beeld anp
Beeld anp

Het verkeer stond rond Oss lange tijd vast vanwege spekgladde wegen, maar komt nu op de A50 weer langzaam op gang. Op de A59 staat nog een lange rij stilstaande auto's. Hulpbehoevenden kunnen het algemene nummer van de politie bellen en de dichtstbijzijnde hectometerpaal en het kenteken van de auto doorgeven. Mensen die in de kou in de auto zitten, omdat bijvoorbeeld de benzine op is, krijgen ook hulp.

Bergers zijn bezig weggegleden vrachtwagens vooraan de file te bergen. De eerste daarvan, op de A50, rijden weer. Op de plekken waar de vrachtwagens stonden wordt gestrooid.

De A50 werd gisteravond over een lengte van 15 kilometer in noordelijke richting helemaal afgesloten, evenals een stukje van de A59. Rijkswaterstaat heeft speciale calciumsproeiers naar de gedeelten van de A50 gestuurd waar het bijzonder glad is en vrachtwagens hellingen niet kunnen nemen. Als de weg verkeersvrij is wordt er opnieuw gestrooid met speciale wagens.

Meer over