'Polare Rotterdam wordt weer Donner'

De boekwinkel in Rotterdam van de failliete keten Polare staat op het punt een doorstart te maken. De 'overnemers', een groep personeelsleden van de winkelketen, lieten vanavond weten genoeg geld bij elkaar te hebben. De winkel zal onder de oude naam Donner aan de Coolsingel worden gevestigd.

null Beeld anp
Beeld anp

Volgens de groep personeelsleden hebben verscheidene particuliere investeerders en crowdfunding voor het geld gezorgd. Volgens de curator is het inderdaad zo dat de overeenstemming 'op een haar na'', rond is, maar de handtekeningen moeten nog worden gezet. Dan pas is er volgens hem een 'echt akkoord''. De curator hoopt dat dat dinsdag zal gebeuren.

Eerder werd al duidelijk dat de Eindhovense boekenwinkel van Polare wordt overgenomen door vestigingsmanager Paul van Orsouw en ondernemer Arjen de Koning. Die winkel gaat verder onder de oude naam Van Piere.

Polare ging eind februari failliet. De curator probeert sindsdien de winkels apart of in groepjes te verkopen. Intussen blijven de vestigingen gewoon open. De winkelketen ontstond door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Tot de keten behoren befaamde boekwinkels als het voormalige Broese (Utrecht), Scheltema (Amsterdam), Veldeke (Maastricht) en Verwijs (Den Haag). De curator van Polare is nog in gesprek met andere partijen die een of meerdere vestigingen van de keten willen overnemen.

Meer over