PlusNet Open

Pizzeria L'Osteria

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: L'Osteria.

Jasmin Hoek
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers Beeld Jesper Boot
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekersBeeld Jesper Boot

In Italië is een osteria een restaurant waar je een grote portie simpel maar vers eten krijgt voor weinig geld. Alsof het je tweede huiskamer is. In de gloednieuwe woonwijk aan de ­Amstel in Oost opende de eerste ­Nederlandse vestiging van de Duitse franchise L'Osteria.

De keten werd ooit gestart door ­dezelfde eigenaren die aan het begin stonden van megaketen Vapiano. Na Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland banen ze via Amsterdam-Oost hun weg in Nederland.

Gigantische pizza's
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers. Vooraf kun je kiezen uit de bekende antipasti; van ­tomatensoep (€5,75) tot vitello tonnato (€9,75). Als hoofdgerecht kun je naast een van de gigantische pizza's (vanaf €7,75) kiezen uit een maaltijdsalade, bijvoorbeeld met kip of garnalen (€10,75), risotto of pasta.

De keuze voor de pastaliefhebbers varieert van een eenvoudige spaghetti met tomatensaus, basilicum en Parmezaanse kaas (€7,75) tot een pasta met rivierkreeftjes, wortel, courgette en kreeftensaus (€11,75).

Taalcursus
Aan mensen die niet kunnen kiezen uit de uitgebreide kaart is ook gedacht: je mag twee verschillende toppings ­bestellen op een pizza, of twee kleine nagerechten in plaats van één groot.

Wil je ook even je Italiaans bijspijkeren? Dan moet je een ­bezoekje brengen aan de toiletten. Daar kun je luisteren naar een taalcursus, zodat je de volgende keer je pizza in de juiste taal kunt bestellen.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

L’Osteria

Korte Ouderkerkerdijk 16
020 2153777
losteria.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over