'Pier binnen 2 maanden verkocht'

De failliet verklaarde Pier van Scheveningen wordt naar verwachting binnen 2 maanden verkocht. Dat heeft curator Marc Udink woensdag gezegd.

redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens hem zijn er verschillende geïnteresseerde partijen, die eerst worden geïnventariseerd. De rechter besloot woensdag dat de Pier voorlopig niet van het gas wordt afgesloten. Netbeheerder Stedin wilde de gastoevoer afsluiten omdat de Pier geen contract heeft met een energieleverancier. Maar dat wist Udink met een kort geding te voorkomen, waardoor de winkeliers niet in de kou komen te staan.

Stedin liet weten in hoger beroep te gaan en heeft de kwestie ook aangekaart bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Niet om afsluiting te forceren maar omdat de uitspraak in strijd is met de energiewetgeving, aldus de netbeheerder. Volgens Stedin is de zaak door de Haagse rechter alleen beoordeeld op het faillissementsrecht en niet op de energiewetgeving waaraan het bedrijf gehouden is. 'Stedin zal vanwege de uitspraak en in afwachting van komende ontwikkelingen het transport van gas naar de Pier vooralsnog niet afsluiten.'

De eigenaar van de Pier, Van der Valk, had eerder deze maand het faillissement aangevraagd. Volgens het horecaconcern, dat een restaurant en een casino op het bouwwerk exploiteerde, was de Pier niet rendabel te krijgen.

Meer over