Piepjonge 'directeuren' zwaaien de scepter bij het GVB en Artis

Artis en het GVB zijn vandaag in bijzondere handen. De directeuren van het vervoersbedrijf en de dierentuin hebben plaatsgemaakt voor hele jonge CEO's. Het GVB wordt geleid door Chiara Benfield (13); Artis heeft een piepjonge, tweekoppige directie aan het hoofd.

Nicole Kroes
Carildo (11) en Meek (13, rechts) samen met Artisdirecteur Haig Balian Beeld Artis
Carildo (11) en Meek (13, rechts) samen met Artisdirecteur Haig BalianBeeld Artis

Dit gebeurt in het kader van het project Baas van Morgen, een initiatief van jeugdstichting JINC. Door een bliksemstage willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor 'al het talent van morgen' om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt.

De 13-jarige Chiara Benfield van Scholengemeenschap Reigersbos beleeft een soortgelijke eerste werkdag als directeur Alexandra van Huffelen zelf had toen ze vorig jaar aantrad bij het GVB. Chiara is - uiteraard - met het openbaar vervoer naar de remise in de Havenstraat gegaan, waar ze vanmiddag gaat praten met werknemers. Ook zal ze zelf een tram gaan besturen en leren hoe je een wissel omzet.

Chiara heeft al één grote wens, die ze graag ingewilligd ziet als directeur: muziek in alle trams. 'Het liefst r&b.'

Vergaderen in Artis
In Artis zijn twee jongens uit groep 8 de baas. Carildo (11) en Meek (13) van basisschool de Samenspel in Zuidoost gaan vandaag onder andere vergaderen met een bioloog over welke diersoorten met elkaar kunnen samenleven. 'De kleine panda woont bijvoorbeeld samen met een hertje, en dat gaat heel goed. Ook in het apenhuis leven vele diersoorten samen. Ik ben benieuwd of de jongens met ideeën komen', aldus Artis-directeur Haig Balian.

Het project vindt vandaag bij bedrijven in het hele land plaats.

undefined

Meer over